Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Odbudowane budynki na Przedzamczu w Malborku już służą muzealnikom

Odbudowane budynki na Przedzamczu w Malborku już służą muzealnikom

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

NOWE
Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Polecamy

Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024. Znamy listę Lewicy w Wielkopolsce

Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024. Znamy listę Lewicy w Wielkopolsce

Działania „prędkość” i nadchodząca majówka na międzychodzkich drogach

Działania „prędkość” i nadchodząca majówka na międzychodzkich drogach

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać