Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Ten zawodnik mógł trafić do Górnika. Był gwiazdą Manchesteru United

Ten zawodnik mógł trafić do Górnika. Był gwiazdą Manchesteru United

Poznajcie swoich radnych. Oto Wasi przedstawiciele w radzie miasta Gorzowa

Poznajcie swoich radnych. Oto Wasi przedstawiciele w radzie miasta Gorzowa

Polecamy

Jakie były tematy rozprawek na maturze z polskiego? Sprawdź

Jakie były tematy rozprawek na maturze z polskiego? Sprawdź

Matura z języka polskiego 2024. Formuła 2015 i 2023 - odpowiedzi i arkusze

Matura z języka polskiego 2024. Formuła 2015 i 2023 - odpowiedzi i arkusze

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?