W zajęciach brali uczniowie z klas trzecich gimnazjum, którzy zostali podzieleni na mniejsze grupy, aby było ich łatwiej opanować. Każdy chyba może sobie wyobrazić jakich szkód może dokonać prawie trzydziestoosobowa grupa nastolatków w jednej pracowni szkolnej. Celem tych warsztatów było zachęcenie młodzieży do odkrywania tajników wiedzy kulinarnej, wzbogacenie warsztatu kulinarnego i dla wielu z nich rozpoczęcie wielkiej przygody z gotowaniem.
Warsztaty miały nauczyć praktycznej wiedzy, dlatego pracowano pod okiem Longiny Grotowskiej i Jadwigi Ganowicz. Ze względu na zbliżające się święta, na zajęciach wypiekano pierniki, jak i ciasteczka, potem dekorowano i konsumowano je.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?