Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Dzień z balonami i bańkami przy dolnej stacji w Przemyślu. Zdjęcia

Dzień z balonami i bańkami przy dolnej stacji w Przemyślu. Zdjęcia

Zełenski poszukiwanym przestępcą. Tak zdecydowało MSW Rosji

Zełenski poszukiwanym przestępcą. Tak zdecydowało MSW Rosji

Polecamy

Marek Przywalny z Przemyśla też chce być europosłem

Marek Przywalny z Przemyśla też chce być europosłem

Śremscy policjanci podsumowali początek długiego weekendu majowego

Śremscy policjanci podsumowali początek długiego weekendu majowego

82-letnia kobieta utonęła jeziorze Soltmany w gminie Kruklanki koło Giżycka

82-letnia kobieta utonęła jeziorze Soltmany w gminie Kruklanki koło Giżycka