Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa dziadówka i jaja szare, czyli wielkopolskie przepisy !

Krzysztof Girus
Krzysztof Girus
W Kurnatowicach odbyło się już czwarte spotkanie w ramach cyklu warsztatów „Ocalić od zapomnienia sprawdzone przepisy kulinarne naszych babć – pokaz potraw naszego regionu”.

Panie, z zapałem uczestniczące w warsztatach, zgłębiają przepisy kuchni wielkopolskiej, wymieniając się doświadczeniami i jak same podkreślają dowiadując się o ciekawych sposobach na dawne potrawy. Po wielkim gotowaniu przychodzi czas na degustację, tym razem przyrządzono: placek drożdżowy, krem cytrynowy, kluski wielkopolskie, zrazy zawijane, szare jaja, roladę serową i zupę dziadówkę. Uczestniczki od prowadzących dostały także zadanie domowe – mają wypiec chleb z przygotowanego wcześniej zakwasu!

ZOBACZ TAKŻE >>> Realcja z pierwszego spotkania kulinarnego w Kurnatowicach

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na miedzychod.naszemiasto.pl Nasze Miasto