Panie, z zapałem uczestniczące w warsztatach, zgłębiają przepisy kuchni wielkopolskiej, wymieniając się doświadczeniami i jak same podkreślają dowiadując się o ciekawych sposobach na dawne potrawy. Po wielkim gotowaniu przychodzi czas na degustację, tym razem przyrządzono: placek drożdżowy, krem cytrynowy, kluski wielkopolskie, zrazy zawijane, szare jaja, roladę serową i zupę dziadówkę. Uczestniczki od prowadzących dostały także zadanie domowe – mają wypiec chleb z przygotowanego wcześniej zakwasu!
ZOBACZ TAKŻE >>> Realcja z pierwszego spotkania kulinarnego w Kurnatowicach
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?