Sierakowskie Dni Rybackie to trzydniowy festyn, który zwieńczy niedzielny koncert. W południe na hipodromie rozpoczął się cykl wydarzeń związanych z tradycjami rybackimi. Przede wszystkim sporym zainteresowaniem cieszył się konkurs kulinarny, w którym odważni szefowie kuchni poddali ocenie swoje umiejętności w przyrządzaniu karpia. Pracowali pod czujnym okiem szefów kuchni oraz krytyka kulinarnego. W tym samym czasie nauczyciel ZS w Sierakowie uczył wędzenia ryby. Sierakowskie Dni Rybackie w niedzielnej odsłonie to także strefa zabaw dla dzieci oraz konkursy dla najmłodszych. Natomiast utalentowany szef kuchni Pałacu w Mierzęcinie Dawid Łagowski przygotował dla sierakowian suma.
Wideo
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!